Caroline Torkelsen - Jeg er ei jente på 19 år fra en liten øy på vestlandet som er kaldt Karmøy! Her på bloggen min kommer jeg til å skrive hovedsakelig om reisen gjennom graviditeten min, samtidig som det også kommer litt forskjellig fra hverdagen.
Hjem Add Om meg Instagram

6 

Jeg har jo skrevet et innlegg om de negative tingene med å være gravid, som du kan lese her. Så hvorfor ikke skrive et innlegg om det jeg elsker med å være gravid i tillegg? For som sakt veier jo det positive opp mot det negative, og det er jo en så fantastisk følelse det å gå gravid i tillegg.

 1. Man er ALDRI alene. Føler man seg alene så dukker det fort opp et spark fra magen, og plutselig så er man ikke så alene likevel. Har tatt meg selv i å snakke til magen 1000 ganger også nå når jeg sitter for meg selv, så helt ærlig så har det vært en lettelse for meg at jeg vet at jeg teknisk sett er 2 personer nå.
 2. Oppmerksomhet! Haha, ikke det at jeg alltid vil være midtpunktet altså men må si jeg elsker den oppmerksomheten jeg får nå. Jeg får alltid spørsmål om hvordan det går med meg, om jeg kjenner liv etc.. Og folk blander seg automatisk inn i svangerskapet, noe som jeg syns er veldig gøy selv da. Et eksempel da er jo hvis jeg har en drit dårlig dag, og så går jeg på besøk eller noe slik så får jeg alltid spørsmål om hvordan det går med meg, og de spør faktisk fordi de bryr seg. Ikke fordi de må!
 3. Det å kjenne liv i det hele tatt, og etter hvert kjenner forskjell på om det er en fot eller en hand. Med en gang en kjenner det første sparket så knytter man jo allerede et ekstremt sterkt bånd med den lille. Jeg selv er nesten på gråten av glede ofte når jeg kjenner liv fra henne, og er helt ærlig den beste følelsen med det å gå gravid.
 4. Handle inn baby klær. En god unnskyldning til å bruke penger, selv om man har alt klart. Men altså, se den søte jakken med bamse øyrer på da! Det blir jo så fint på den lille. Er jo ikke så ofte man får gjøre det, så hvorfor ikke bare gjøre det nå da. Altså man får aldri nok av baby klær sånn i teorien, selv om man bruker kanskje mindre klær til babyen enn hva man tenker.
 5. En veldig god unnskyldning! Innrøm det du har vell også vært en av de som har fisket opp denne unnskyldningen når du ikke har hatt lyst til å gjøre noe, samme om du er i topp form eller ikke. Altså, man får lov til å bruke denne unnskyldningen av og til, og det får de rundt bare godta! Er ikke ofte man kan fiske opp en så god unnskyldning altså.
 6. Gratis ?plastikk operasjon?. Vet jo at dette er veldig individuelt, men for meg som var en størrelse A i bh før og har gått opp til en størrelse C! Gratis ?boob job? og ikke minst den Kim K rumpa jeg har fått da!! Altså hvem har sakt man ikke er sexy når man er gravid?
 7. Man har ALLTID noe en kan snakke om! Møter man på noen som man ikke har snakket med på en evighet, så hvorfor ikke bare snakke om graviditeten eller barn generelt. De fleste jenter syns jo dette er så spennende og snakke om så hvorfor ikke? Kanskje litt vanskeligere med menn da, men alltid vært å slå av en prat med de også om det, spesielt hvis de er fedre fra før.
 8. Gleden av å oppleve at en unge vokser inni deg. Altså det er jo ingenting som er mer sykt og gøy å tenke på at han/hun utvikler seg i kroppen DIN og former seg mer og mer som et menneske inni kroppen.
 9. Man slipper mensen i minst 9 måneder! Altså jeg lar bare denne stå for seg selv, for den sier sitt uansett.

 

♥ Caroline Høyland Torkelsen
#gravid #baby #svangerskap #graviditet

 • 5


  De fleste som går gravid vet jo selv at det ikke bare er positive ting med å gå gravid, selv om det positive veier opp mot det negative. Men som oftest så er det jo bare det positive som blir delt. Så hvorfor ikke hive på med et innlegg om de negative tinga også? Altså jeg vet jo selv at det er verdt det til slutt, så absolutt og det er jo jeg som har valgt å ha det slik som dette i 9 måneder. Men kanskje det er noen av dere som kjenner dere igjen her eller for all del bare får en liten latter av dette her.
   

  1. Når som helst, hvor som helst må man bare plutselig på do. Og det er ikke snakk om bare litt, men man blir akutt pissetrengt. Og det nytter heller ikke å lene seg litt framover når man sitter på do for at man skal tisse rolig, nei nei! Det går rett ned akkurat som en foss og i tillegg kunne man trudd at halve verden hørte den fossen!
  2. Man bruker evigheter med å komme seg opp om morgen. Misforstå meg rett, jeg er et B-menneske og elsker å bruke ekstrem lang tid på å våkne opp om morgen! Men når det er snakk om at man bruker 5-10 minutter på å snu seg fra en side til den andre og i tillegg bruker minst den tiden på å reise seg opp, så blir det litt mye til tider..
  3. Kvalme, å du kjære kvalme, rett og slett det verste av hele svangerskapet. Når man tror man er heldig å kvitt det så kommer det tilbake og det sterkere enn til vanlig. Man spiser generelt mindre av forskjellige typer mat og man er ikke i stand til å være med på så mye på fritiden..
  4. Jeg føler meg som en hvalross! Jeg er en gedigen ballong som bar går fritt på bakken og folk sier det gløder av meg? At jeg passer så godt å gå gravid etc.. Men jeg selv føler meg som en skikkelig stor kloss major, og gedigen. Jeg føler ingenting glød av meg egentlig, bortsett fra den gløden om at jeg er trøtt og sliten og vil sove mer.
  5. Spekemat! Å gud hvor mye jeg savner det! Og spesielt når jeg er såpass kresen som jeg er og ikke liker en drit, for å si det mildt. Det i tillegg når folk rundt deg bestemmer seg for å hive innpå rett foran fjeset ditt med spekemat og i tillegg prestere å si ?du går glipp av noe her.? Ja jeg vet jeg går glipp av noe, men igjen så er det også verdt det å gå glipp av det i tillegg.
  6. Finne klær som tar seg ut til normalt. Misforstå meg rett her altså, jeg elsker å gå i joggebukser og t-skjorter, men dette er noe man fort går lei av dessverre.. Så har vi jo også kjoler da som er så behagelig når man går gravid. MEN, for å være ærlig, hvem gidder vell å barbere leggene sine hver dag? Det er slitsomt når man har den store kulen i veien og må stresse med å se hvor man barberer seg. Og i tillegg så er jeg ikke så veldig fan av de mamma klærne heller, og igjen de buksene men som regel får kjøpt, gjør jo ekstremt vondt og er ubehagelig å ha på seg.
  7. Og når man først snakker om barbering da, så må jeg jo også få opp at dette er et punkt. Overkroppen går jo helt fint, og bena er jo generelt kun stress. Men underlivet! Jeg klarer jo ikke en gang å se hvor jeg barberer meg i det hele tatt da, så det er jo DEN ekstrem sporten. ?Ok, vi prøver å barbere her, kanskje går det fint men mest sannsynligvis kommer jeg til å se så mye blod at jeg besvimer.? Heldigvis, så har jo jeg ikke noen å ?pynte? meg for der nede, så jeg kan være litt latere, men for min egen del hadde jo vært gøy å kunne fått freshet meg litt opp.

   

  ♥ Caroline Høyland Torkelsen
  #gravid #tanker #mammablogg #gravidblogg 

 • 2

  Jeg tenkte jeg skulle lage et innlegg om ting man ikke sier til gravide. Jeg tenker selv det er en del som kan kjenne seg igjen i innlegget, der folk sier noe så kjenner man på at man blir veldig irritert og ikke minst såret.

  Du er ikke syk selv om du er gravid, nå må du slutte å overdrive.
  Nei jeg vet jo jeg ikke er syk? Men allikevel,  er man kvalm i 9 måneder, kaster opp, er sliten hele tiden, har bekkenløsning, smerter i magen og konstant bekymring. Greit at du ikke hadde det slik når du var gravid, men det har JEG dessverre.. Og jeg overdriver i hvertfall ikke er det noe jeg gjør så er det å smøre tynt på sannheten, slik at jeg virker bedre ut enn hva jeg egentlig er. Så å ikke si til ei så er gravid at graviditet ikke er en sykdom er noe man bør styre langt unna, dette fordi det minner noe ekstremt om å være syk, bare i stede for 1 uke så kan man gå opp til 9 måneder slik som dette her.

  Å så stor du er! Jeg var ikke like stor som deg, er du sikker på du ikke venter tvillinger? etc..
  Greit nok, jeg har bare fått denne kommentaren 2 ganger men det er 2 ganger for mye. Man blir egentlig veldig såret hvis dette blir sakt til noen, ja jeg vet jo at jeg har fått mage, men SÅ stor er den ikke. Jeg er super fornøyd med magen min jeg, og vet ungen min har det fantastisk inni hos meg. Men det er jo ikke slik at man går til naboen hvis han/hun har lagt på seg et par kilo etter julen og sier "Nei men, så mye du har lagt på deg da gitt." De vet det selv, men sier noen andre det til dem så blir de ganske såret. (Var bare et eksempel) Men det er rett å slett ikke sånn man gjør. Og ja jeg er sikker på det ikke er tvillinger, tror nok jeg hadde funnet ut av det etter 4 ultralyder.

  Så liten du er da, man ser jo ikke du er gravid. Er du sikker på at det ikke bare er du som har lurt kroppen til å tro at den er gravid?
  Samme gjelder jo selvfølgelig også omvendt. Jeg selv opplevde dette kun i begynnelsen og har ikke fått flere slike kommentarer etter uke 20. Men jeg kan tenke meg at absolutt ALLE vil at man kan se at en er gravid, om det så bare er litt mage er det bedre enn ingenting. Du kan tenke det for deg selv, men ikke pøs ut med dette. Mange av vi som går å bærer på en unge tar ting ekstremt til oss, så det er ikke så gøy å sitte hjemme resten av dagen å kun tenke på det som har blitt sakt til en.

  Hvem er faren?
  Ok, jeg kan forstå hvorfor folk spør meg, da jeg ikke lenger er sammen med faren til ungen. Men vi har da hatt forhold på facebook, de fleste som kjenner meg vet at jeg har vært sammen med han i den nærmeste fortiden. Så egentlig så er ikke det så vanskelig å regne seg ut til. Legg 2 og 2 sammen er dere snille. Så har vi de igjen da som har vært i et forhold i over 2 år, er samboere og får det spørsmålet. Nei? Si det, kanskje samboeren min som er faren.

  Er ikke du og faren sammen? Hvorfor beholder du ungen da? Det er jo ikke bra for et barn å vokse opp der mor og far ikke er sammen..
  Nei vi er ikke det dessverre, men hvorfor skal det bedømme mitt valg til å beholde ungen eller ikke? Hun er like mye ønsket av oss begge, og så lenge vi kommer overens så bør vell det være det viktigste? Nei det er jo ikke helt ideelt at vi ikke er sammen eller bor i sammen, men jeg tenker at så lenge man ønsker barnets beste så har ikke dette noe å si. I dagens samfunn så er det helt normalt at mor å far ikke er sammen, men de går helst fra hverandre etter barnet er noen år gammel. Jeg tror selv et barn som er vant med å ha foreldre hver for seg og som er gode venner ikke legger merke til så stor forskjell, litt gjør de da men de er nå vant til i større grad en andre å ha delt bosted. Så dessverre jeg velger å beholde barnet mitt til tross for at vi ikke er sammen, og til nå er det den beste avgjørelsen jeg har gjort!    

  Får håpe ungen din er frisk da.. Min unge fikk hjertesykdom nettopp, vi måtte operere ungen nettopp etc..
  Nei alt så nå fint ut på ultralyden, og får jeg en oppfølging etter dette som f.eks. "Ja man vet jo aldri sikkert uansett.." Ja takk for at du hjelper ei som er førstegangs å bli enda er bekymret enn man allerede er. Selvfølgelig ligger det mange bekymringer rundt det å være gravid, og man er aldri helt trygg. Men det å få høre andres "historier" om ungene deres hjelper ikke i det hele tatt, det gjør ting rett å slett bare verre. Som om jeg ikke er nok bekymret fra før, så hiver en innpå med ting som kan skremme en helt. Det er ikke noe kjekt i det hele tatt.

  Kan jeg ta på magen din? Eller enda verre, folk som tror de har en slags "rett" til å ta på magen bare for det er èn er gravid.
  Jeg blir helt satt ut når jeg får disse spørsmålene av fullstendig fremmede nesten. Ja kan jeg ta på magen din da? Du har dessverre ikke en rett til å ta på magen, bare for det er en unge der. Det er ubehagelig rett å slett, og ikke minst frekt. Tenk hvis en bare hadde gått forbi deg når du går ute blant folk og spør "Så fin rumpe du har, kan jeg kjenne litt på den?" er ikke noe gøy er det? Så tenk deg om til neste gang du ser ei som er så å si fremmed for så å spør om det.

  Hvordan er det å ha sex nå da? Får du ikke mer lyst på sex også? Hvordan klarer kjæresten din seg uten sex da?
  Dette er rett å slett for intime spørsmål. Det går en grense for hva man spør om også. Kanskje for noen går sex lysten opp for andre gjør det ikke det igjen. Hvis du er så nysgjerrig på hvordan graviditet og sex er så anbefaler jeg deg faktisk å bare søke det opp, dette er rett å slett noe en ikke trenger å utdype mer hvorfor det ikke er greit.

  Syns du ikke at du er litt for ung for å få en unge? Du har jo ikke utdanning eller noe, du gjør en fryktelig stor tabbe.
  Jeg blir nå 20 år 2 måneder etter ungen er født, nei jeg ser ikke på det som ekstremt ungt, da min mor fikk meg når hun var 21. Og hun har nå 4 unger å klarer seg ganske fint, så hva er oddsen for at jeg ikke skal klare meg? Vil jeg så klarer jeg jo alt! Hun har heller ikke en utdanning, men har aldri sett det stoppe henne, og vil jeg ha en utdanning (finner ut hva jeg vil) så skal jeg nok klare dette også på siden. Greit det kan ta tid, men det skal ikke stoppe meg. Så dessverre det er ikke det at jeg er gravid som er tabben her, det er at jeg fortsatt snakker med deg. Enda verre igjen er når familie også skal legge seg oppi dette og går til din mor og skal klage til henne for jeg "ødelegger" livet mitt. Nei jeg ødelegger ikke noe, jeg starter opp et helt nytt fantastisk kapitel.

  ♥ Caroline Høyland Torkelsen

 • Caroline Torkelsen

  Jeg er ei jente på 19 år fra en liten øy på vestlandet som er kaldt Karmøy! Her på bloggen min kommer jeg til å skrive hovedsakelig om reisen gjennom graviditeten min, samtidig som det også kommer litt forskjellig fra hverdagen.

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta