Caroline Torkelsen - Jeg er ei jente på 19 år fra en liten øy på vestlandet som er kaldt Karmøy! Her på bloggen min kommer jeg til å skrive hovedsakelig om reisen gjennom graviditeten min, samtidig som det også kommer litt forskjellig fra hverdagen.
Hjem Add Om meg Instagram

6

Termindato: 28. august 2017

Hvor langt på vei: På fredag gikk jeg inn i svangerskapsuke 24 og er med andre ord 23+2 uker på vei.

Dager igjen av svangerskapet: 119 dager igjen og er 57,8% på vei.

Babyen er så stor som:  Hun er ca. 28 cm lang og veier ca. 565 gram i starten av uken og 665 gram i slutten.

Kjenner du mye til den lille: Det blir bare mer og mer aktivitet inni her hos meg! Og faktisk blitt en del da jeg er ute blant folk.

Innkjøp: Jeg har kjøpt en utrolig søt bilderamme og et rosa lammeskinn.

Utstyr:  Det viktigste jeg trenger til lille nå er vell bilstol og høst/vinterdress.

Ukens craving: Har enda den store cravingsen på fersken iste! Generelt på frukt og bær har jeg også hatt den siste tiden.

Plager: Det er vell nokså likt som sist. Kvalme, bakkenløsning og blodtrykksfall!

Vekt oppgang gjennom graviditeten: Jeg har lagt på meg 0,1 kg siden sist, med andre ord nesten ingenting.. 

Kjønn på babyen: Ei lita prinsesse!

Hvordan sover du om natta: Her tror jeg at jeg er ganske heldig for øyeblikket da jeg sover som regel natten rundt og sover gjerne i 10-12 timer. I tillegg så må jeg også ha meg et par blunder i løpet av dagen.

Fødselsforventninger: Eneste jeg vet at det skal bli fantastisk å ha den lille prinsessen i armene mine, kjenner allerede jeg vil ha henne ut så fort som mulig men alikevell går graviditeten så ekstremt fort. 

Humør: Jeg har blitt mye bedre til å kontrollere humøret mitt og har funnet ut at jeg heller skal gå på bade og ta meg en liten time-out enn og bli kjempe sint.

Neste kontroll: Neste kontroll blir hos legen den 8.mai for å sjekke opp hvilken blodtype jenta mi er! 

 • 2

  Termindato: 28. august 2017

  Hvor langt på vei: I dag gikk jeg inn i svangerskapsuke 23 og er med andre ord 22+0 uker på vei.

  Dager igjen av svangerskapet: 128 dager igjen og er 54,6% på vei.

  Babyen er så stor som:  Hun er hele ca. 27 cm lang og veier ca. 465 gram i starten av uken og 550 gram i slutten.

  Kjenner du mye til den lille: Det blir bare mer og mer aktivitet inni her hos meg! Men er fortsatt 2-3 uker til jeg skal kunne kjenne bevegelse hver dag, og være skikkelig obs på om bevegelses mønsteret endrer seg noe voldsomt! Så her er det ingen fare da hun er super aktiv hver eneste dag.

  Innkjøp: Jeg har jo som sagt kjøpt denne vognen som jeg snakket om, og den har faktisk kommet på plass hos meg på onsdag så fra de startet sendingen på tirsdag så gikk det bare en dag, så jeg skal få tatt noen bilder snart å få skrive litt om denne vognen når været sier seg enig i en liten prøve tur. Og i tillegg har jeg kjøpt en vippestol brukt på facebook som jeg skal hente på mandag.

  Utstyr:  Det viktigste jeg trenger til lille nå er vell bilstol og høst/vinterdress da hun kommer sent i august så det kan risikere det blir litt kaldt rundt den første trilleturen. I tillegg så bor jeg også på en liten øy så det blåser ganske mye, derfor er det ganske greit med denne vinterdressen uansett årstid.   

  Ukens craving: Har enda den store cravingsen på fersken iste! Men hvis jeg skal nevne noe annet også så har det gått en del i polarbrød med nugatti og banan.

  Plager: Det er vell nokså likt som sist. Kvalme, bakkenløsning og blodtrykksfall!

  Vekt oppgang gjennom graviditeten: Jeg har lagt på meg 1,9 kg i løpet av hele graviditeten min som jeg vil si er et stort steg for meg, da jeg kun hadde lagt på meg til sammen 0,6 kg for 2 uker siden.

  Kjønn på babyen: Ei lita prinsesse!

  Hvordan sover du om natta: Her tror jeg at jeg er ganske heldig for øyeblikket da jeg sover som regel natten rundt og sover gjerne i 10-12 timer. I tillegg så må jeg også ha meg et par blunder i løpet av dagen.

  Fødselsforventninger: Eneste jeg vet at det skal bli fantastisk å ha den lille prinsessen i armene mine, kjenner allerede jeg vil ha henne ut så fort som mulig men alikevell går graviditeten så ekstremt fort. 

  Humør: Jeg har blitt mye bedre til å kontrollere humøret mitt og har funnet ut at jeg heller skal gå på bade og ta meg en liten time-out enn og bli kjempe sint.

  Neste kontroll: Neste kontroll blir hos legen den 8.mai for å sjekke opp hvilken blodtype jenta mi er! For jeg er nemelig type 0 rhesus negativ og det betyr med andre ord at hvis den lille er positiv så må jeg ta en sprøyte for at det ikke skal skje komplikasjoner hvis blodet hennes kommer i mitt. Men dette kan jeg skrive et lite innlegg om en annen gang?   

  ♥ Caroline Høyland Torkelsen

  #gravid #svangerskap #uke23 #gravidblogg

 • 0

  Her om dagen gikk jeg for å hente min første babybox på apotek 1. Jeg har fått åpnet boksen og sett litt på produktene som er inni, og tenkte jeg skulle dele det med dere! Og hva jeg syns om boksen.  Denne boksen inneholdt:

  • Libero touch 1 & 2
  • Tørre engangskluter
  • Våtservietter
  • Avent ammeinnlegg
  • Prøve av Bllenda sensetiv
  • En liten tube med bepothen
  • Foreldre magasinet
  • En liten flaske
  • 2 tytter
  • En skje til når den lille begynner med grøt osv..
  • 2 måneder gratis viaplay

  Jeg sier meg egentlig ganske fornøyd med denne boksen i og med at jeg er førstegangs mamma, så egentlig synes jeg den hjelper meg ganske godt på veien mot hva jeg trenger før den lille kommer. Du kan hente denne boksen ca. 3 måneder før termin, selv om jeg selv har fortsatt 4 måneder så fikk jeg hentet denne men ikke den fra rema 1000 enda. Så ser ikke problemet egentlig med å få hente den før da jeg fikk det.

 • 2

  I går så var det så utrolig fint vær her på Karmøy, så meg og min mor fant ut at vi skulle gå ut å ta litt smått gravid bilder når vi for en gangs skyld har så fint vær som dette her. Med andre ord, ta noen "test" bilder til magen min popper fram skikkelig til slutt. Men vi kunne jo også merke på været at det ikke er sommer enda men vår. Derfor ble det ikke så mye bilder, og i tillegg så koblet hodet mitt helt ut, så jeg var ikke på rett plass når vi skulle ta disse bildene. Derfor ble det en del ganske så like bilder, men allikevel så tenkte jeg at jeg skulle vise noen av bildene til dere!


  ♥Caroline Høyland Torkelsen

 • 0

  Før jeg tok testen hadde jeg jo selvsagt mine tanker om jeg var gravid eller ei, det sier vell seg selv når man går å tar en test. Da var jeg egentlig ikke så veldig nervøs, da jeg hadde tatt test før når menstrasjon min var uregelmessig. Fra september til slutten på oktober hadde jeg menstrasjon annen hver uke så da ble det til at jeg tok en test da for å være på den sikre siden, men den var da negativ så da tenkte jeg ikke så mye på det egentlig. Etter 21. oktober så fikk jeg ikke noe i det hele tatt, men da tenkte jeg dette kunne eventuelt da komme av stress blant annet, da jeg hadde snakt med min mor om dette. Men så hadde vi kommet til desember og jeg begynte virkelig å bekymre meg, så derfor den 17. desember gikk jeg til helsestasjon for å nemlig få dette sjekket. Jeg var jo nødt til å vente ei stund for å se hva denne testen kom på, og etter 10-15 minutter der jeg fikk snakt litt om dette med helsesøsteren om hva jeg syns om det hvis det ble positiv test så gikk hun bort til testen og jammen viste den positiv! 

  Før jeg fikk resultatet på testen så var det kun positive tanker rundt dette og jeg tenkte det ikke var noe problem i det hele tatt. Men når jeg fikk den store nyheten så begynte jeg faktisk å ty til tårer av nervøsitet. Jeg var livredd rett og slett, da jeg ikke følte selv at JEG kunne klare å få en unge nå. Jeg hadde ikke økonomisk styr på livet, jeg og barnefaren var ikke sammen, jeg hadde ikke jobb etc.. Og når jeg lot det synke mer å mer inn at jeg faktisk hadde en liten spire i magen, så ble jeg egentlig bare mer og mer redd, men allikevel så ble jeg glad for denne nyheten. Jeg hadde tankene mine innom det å ta abort, enda jeg alltid har sakt selv at jeg aldri skulle gjøre det. Dette fordi jeg var redd, og selv følte jeg ikke kunne være ei bra mor for det kommende barnet, akkurat fordi jeg ikke hadde en jobb. Men igjen så tenkte jeg at selv om jeg ikke har jobb for øyeblikket så er det ikke det som bedømmer om jeg er ei god mor eller ei og jeg viste av hele mitt hjerte at hvis jeg hadde tatt vekk denne ungen, så kom jeg til å angre meg i hel og i hvert fall trykke ned på meg selv. 

  Og nå vet jeg at jeg kommer til å være den beste moren for akkurat mitt barn. Nei jeg er ikke perfekt, men hvem er vell det egentlig? Jeg kommer alltid til å gjøre mitt beste for at min lille prinsesse skal ha det bra, selv om mamma og pappa ikke er sammen. Det eneste jeg ser nå når det kommer til mitt lille gull så er det glede, tårene triller nå av glede og ikke frykt. Mamma skal gjøre alt for at du skal ha det bra min lille skatt. 

  ♥Caroline Høyland Torkelsen

   

  #gravid #tanker #svangerskap #mamma

 • 2

  Jeg tenkte jeg kunne ha en svangerskaps oppdatering en gang i uken. Som regel blir dette på en fredag siden da går jeg inn i ny uke, men i og med jeg startet denne bloggen i går så får vi slenge på en i dag da. Det er bare til å spør om spørsmål angående svangerskapet/meg osv.. Jeg svarer på det meste jeg kan svare på.

  Termindato: 28. august 2017

  Hvor langt på vei: På fredag gikk jeg inn i svangerskapsuke 22. Med andre ord så er jeg 21+3 uker på vei.

  Dager igjen av svangerskapet: 132 dager igjen og er 53,2% på vei allerede! Med andre ord så er det mindre enn halvparten av tiden igjen.

  Babyen er så stor som: Barnet er ca. 26 cm langt fra hodet til føttene og veier ca. 360 gram i begynnelsen av uken og ca. 450 gram i slutten. 

  Kjenner du mye til den lille: Det gjør jeg absolutt, mest når jeg sitter eller legger meg ned, da den lille ikke blir vugget i søvn lenger med aktiviteten min. I går kjente jeg til og med spark uten på magen! Må innrømme det var skikkelig koselig så det første som ble gjort var å ringe mamma å si ifra.

  Innkjøp: Her har det blitt innkjøp av en kommode til barnerommet og litt kler da jeg fikk vite kjønn sist uke. Men tror nok det beste innkjøpet jeg har gjort er å kjøpe vognen til den lille! Nemlig en Silver Cross Elegance i fargen rosa. Jeg hadde egentlig fått kjøpt en veldig fin vogn brukt, men da jeg kom over denne forelsket jeg meg helt. Den vogna ble bestilt i går og er på vei til meg fra lageret nå.
   

  Utstyr: Her har jeg en del ting til jeg må få på plass før den lille kommer, som bilstol, vugge, babynest som jeg har begynt på, vognpose etc.. 

  Ukens craving: Jeg har vell hatt cravings på fersken iste og har vært nødt til å få i meg minst en halv liter til dagen siden uke 12 hvis ikke mer.

  Plager: Jeg sliter en del med bekkenet og kvalme for det meste. Men så er det også litt små ting som halsbrann og blodtrykksfall når jeg står i alt for langt tidsrom.

  Kjønn på babyen: Jente!!

  Hvordan sover du om natta: Her tror jeg at jeg er ganske heldig for øyeblikket da jeg sover som regel natten rundt og sover gjerne i 10-12 timer. I tillegg så må jeg også ha meg et par blunder i løpet av dagen, da jeg er så ekstremt trøtt og sliten hele tiden.

  Fødselsforventninger: Jeg har faktisk ikke latt meg tenke så mye på det med fødselen, eneste jeg vet at det skal bli fantastisk å ha den lille prinsessa i armene mine. 

  Humør: Jeg blir ekstremt fort irritert og sint for ingenting, spesielt hvis jeg stresser. Men heldigvis så er det noe jeg har lært å kontrollere bedre. Jeg tar meg også i å gråte over ting som å se en søt liten valp på nettet. 

  Neste kontroll: Skal faktisk til jordmor nå i morgen på kontroll hos henne!    

 • 2

  Jeg er ei jente på 19 år fra en plass kalt Karmøy i Rogaland. Her er jeg født og oppvokst. Jeg gikk på videregående skole for å utdanne meg som servitør og flyttet her i fra i et halvt år for å vær lærling som servitør i Stavanger. Men etter den første halvdelen av læretiden min så skjedde det drastiske endringer i livet mitt der jeg mistet min far og valgte på grunn av det og flytte hjem. Etter det hadde gått noen måneder så prøvde jeg meg selvfølgelig igjen som servitør, bare denne gangen i Haugesund, og fant da fort ut at dette ikke var noe jeg ville holde på med. Det har da ført til at den dag i dag sitter jeg dessverre arbeidsledig, men har tenkt meg på skole igjen der jeg har planer om å ta opp skolen på vg1 igjen på TIP.

  Men først så kommer det en liten prinsesse til meg nå i August, som gjør at den planen der blir satt litt på hyllen. Dette er min første unge, og i tillegg så venter jeg jo ei jente, den 28. august. Hvor stas er ikke det? Den første ungen jeg får er ei lita prinsesse, som jeg allerede elsker over hele mitt hjerte. Så det første året blir jeg da hjemme med den lille!

  Foruten om det, så har jeg også en stor interesse i foto, som egentlig har avtatt de siste årene, men som jeg har planer å ta opp igjen! Så hvorfor ikke dele de bildene med dere nå? I tillegg til at jeg har holdt på aktivt med Karate siden 3. klasse, men dessverre av tok dette litt da jeg begynte på 2. året på videregående, da jeg var mye på utplassering og i tillegg reiste til Frankrike, for å jobbe å studere der. Men dette er noe jeg håper jeg får tatt opp igjen etter prinsessa kommer til verden.

  Er det noe mer dere lurer på, så må dere ikke nøle med og spør, så svarer jeg!
   

 • Caroline Torkelsen

  Jeg er ei jente på 19 år fra en liten øy på vestlandet som er kaldt Karmøy! Her på bloggen min kommer jeg til å skrive hovedsakelig om reisen gjennom graviditeten min, samtidig som det også kommer litt forskjellig fra hverdagen.

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta