Caroline Torkelsen - Jeg er ei jente på 19 år fra en liten øy på vestlandet som er kaldt Karmøy! Her på bloggen min kommer jeg til å skrive hovedsakelig om reisen gjennom graviditeten min, samtidig som det også kommer litt forskjellig fra hverdagen.
Hjem Add Om meg Instagram

7

Nå har jeg fått skrevet fødsels brevet mitt også! Så jeg tenkte kanskje jeg kunne legge ut litt av den her, for at dere også kan få se det. Noen ting har jeg ikke tatt med her på grunn av at det blir litt for personlig for min del å legge ut på bloggen. Noen tips om hva dere kan informere om på brevet er:
- Presentere deg kort, og fortelle litt om deg selv som kan ha påvirkning på fødselen.
- Hvilke smertelindring du vil ha.
- Hvordan du vil det skal være rundt deg, dempet lys, hvilken musikk du vil ha etc..
- Om du/dere vil ha me student på fødselen eller ikke.
- Andre relevante ting tilknyttet til fødselen

♥ Caroline Høyland Torkelsen

 • 0

  På mandag så var jeg på legen for å ta glukose belastning for å sjekke om jeg hadde svangerskapsdiabetes. Grunnen for at jeg skulle dette var på grunn av at jeg var på 3D ultralyd uken før for å se lille, og da oppdaget jordmor at jeg hadde 1 kilo med fostervann og vekstavik på +8% som gjorde henne litt bekymret for om jeg hadde dette.

  Dagen begynte da med at jeg måtte faste, med andre ord ingenting og spise og heller ingenting å drikke før jeg møtte opp. Så det første jeg gjorde var å gå inn å levere glukosen jeg hadde kjøpt slik at de kunne blande dette ut til meg, for så å drikke det. Ganske raskt etter jeg hadde levert denne inn, så hentet de meg for å ta blodsukker måling og få meg til å drikke dette søte greiene. Jeg fikk heldigvis sitron vann oppi slik at det ikke skulle bli så sinnsykt søtt for min del, så det gikk veldig fint å drikke dette. Så måtte jeg vente 1 time for å ta en ny blodsukker måling, denne timen gikk relativt raskt, men etter ca. en halvtime så merket jeg at jeg begynte å bli ekstrem kvalm og svimmel, og gjorde alt jeg kunne for å la være å spy. Og gjett om jeg greide dette da! Og var så glad da de hentet meg for en til måling, men jeg var jo bare halvveis igjen, fordi de skulle jo foreta en måling til etter en time. Så da spurte jeg om jeg kunne få drukket litt vann slik at jeg kunne lette på kvalmen, og heldigvis fikk jeg lov til å drikke bitte litt, men tror selv jeg kanskje drakk litt for mye enn hva jeg egentlig skulle. Den siste timen var helt forferdelig, jeg vet ikke selv om dette var på grunn av at jeg var mildt sagt lei eller kvalmen, eller for den del begge deler. 

  Heldigvis så har jeg verdens beste mor som kom med yoghurt til meg og litago, slik at jeg fikk spist litt etter siste målingen. Så da var det jo bare å vente på å komme inn til turnus legen som skulle si om jeg hadde fått svangerskapsdiabetes eller ikke. Dessverre var blodsukker målet mitt på 8 og den skal være under 7. Hun var veldig usikker på om hun skulle anbefale meg å måle blodsukkeret mitt framover eller ikke fordi hun var usikker på om jeg kunne bli katogorisert under svangerskapsdiabetes siden jeg var helt på grense land. Hun valgte da at jeg ikke hadde behov for det, men at jeg måtte få et ekstremt strengt kosthold uten sukker, hvete og raske karbohydrater, og henviste meg til sykehuset for kontroll der slik at de kunne bestemme hva de mente om hvordan jeg skal forholde meg framover. Så fikk jeg litt informasjon om hva svangerskapsdiabetes er og at jeg skulle ha tette kontroller da dette kan føre til risiko for svangerskapsforgiftning og har en sammenheng med store babyer. Så jeg får se hva de neste månedene med bringer, men jeg er så utrolig glad for at de tar ting såpass alvorlig og passer godt på meg og prinsessa mi! Jeg er evig takk nemlig for det.  ♥ Caroline Høyland Torkelsen

 • 11

  På torsdag var jeg på 3D ultralyd for å hilse på prinsessa mi. De som var med meg var faren, kommende tante og kommende mormor, og må si det var utrolig stas for oss alle! Det eneste som gjør at jeg innser at jeg er gravid er når jeg kikker ned på magen og jeg ser det er en stor ball der, i tillegg til noen spark her og der. Men ellers har det ikke helt gått opp for meg enda at jeg venter ei lita ei i august. Så igjennom første delen av ultralyden, så forsto jeg helt ærlig ikke at det var min unge vi så på, men det gikk opp for meg etter hvert, og til slutt lå jeg der med øynene fulle av tårer. Rett og slett fordi jeg er stolt! Og ikke nok med det, men under ultralyden sa jordmora mange ganger at hun var en ekstremt fin baby. Men så har det seg slik at jeg hadde 1 kg fostervann, som gjorde at hun var over gjennomsnittet fotogen og i tillegg så er det et vekstavik på +8% som gjorde at jordmor ville henvende meg til kontroll på sykehuset, og mente at jeg bør gå til legen å be om en glukose belastning på grunn av at hun hadde mistanke om svangerskapsdiabetes. Men ellers så tenkte jeg å vise dere et par bilder fra ultralyden i dag.


   

  ♥ Caroline Høyland Torkelsen

 • 6

  Termindato: 28. august 2017

  Hvor langt på vei: På fredag gikk jeg inn i svangerskapsuke 24 og er med andre ord 23+2 uker på vei.

  Dager igjen av svangerskapet: 119 dager igjen og er 57,8% på vei.

  Babyen er så stor som:  Hun er ca. 28 cm lang og veier ca. 565 gram i starten av uken og 665 gram i slutten.

  Kjenner du mye til den lille: Det blir bare mer og mer aktivitet inni her hos meg! Og faktisk blitt en del da jeg er ute blant folk.

  Innkjøp: Jeg har kjøpt en utrolig søt bilderamme og et rosa lammeskinn.

  Utstyr:  Det viktigste jeg trenger til lille nå er vell bilstol og høst/vinterdress.

  Ukens craving: Har enda den store cravingsen på fersken iste! Generelt på frukt og bær har jeg også hatt den siste tiden.

  Plager: Det er vell nokså likt som sist. Kvalme, bakkenløsning og blodtrykksfall!

  Vekt oppgang gjennom graviditeten: Jeg har lagt på meg 0,1 kg siden sist, med andre ord nesten ingenting.. 

  Kjønn på babyen: Ei lita prinsesse!

  Hvordan sover du om natta: Her tror jeg at jeg er ganske heldig for øyeblikket da jeg sover som regel natten rundt og sover gjerne i 10-12 timer. I tillegg så må jeg også ha meg et par blunder i løpet av dagen.

  Fødselsforventninger: Eneste jeg vet at det skal bli fantastisk å ha den lille prinsessen i armene mine, kjenner allerede jeg vil ha henne ut så fort som mulig men alikevell går graviditeten så ekstremt fort. 

  Humør: Jeg har blitt mye bedre til å kontrollere humøret mitt og har funnet ut at jeg heller skal gå på bade og ta meg en liten time-out enn og bli kjempe sint.

  Neste kontroll: Neste kontroll blir hos legen den 8.mai for å sjekke opp hvilken blodtype jenta mi er! 

 • 0

  Her om dagen gikk jeg for å hente min første babybox på apotek 1. Jeg har fått åpnet boksen og sett litt på produktene som er inni, og tenkte jeg skulle dele det med dere! Og hva jeg syns om boksen.  Denne boksen inneholdt:

  • Libero touch 1 & 2
  • Tørre engangskluter
  • Våtservietter
  • Avent ammeinnlegg
  • Prøve av Bllenda sensetiv
  • En liten tube med bepothen
  • Foreldre magasinet
  • En liten flaske
  • 2 tytter
  • En skje til når den lille begynner med grøt osv..
  • 2 måneder gratis viaplay

  Jeg sier meg egentlig ganske fornøyd med denne boksen i og med at jeg er førstegangs mamma, så egentlig synes jeg den hjelper meg ganske godt på veien mot hva jeg trenger før den lille kommer. Du kan hente denne boksen ca. 3 måneder før termin, selv om jeg selv har fortsatt 4 måneder så fikk jeg hentet denne men ikke den fra rema 1000 enda. Så ser ikke problemet egentlig med å få hente den før da jeg fikk det.

 • 0

  Før jeg tok testen hadde jeg jo selvsagt mine tanker om jeg var gravid eller ei, det sier vell seg selv når man går å tar en test. Da var jeg egentlig ikke så veldig nervøs, da jeg hadde tatt test før når menstrasjon min var uregelmessig. Fra september til slutten på oktober hadde jeg menstrasjon annen hver uke så da ble det til at jeg tok en test da for å være på den sikre siden, men den var da negativ så da tenkte jeg ikke så mye på det egentlig. Etter 21. oktober så fikk jeg ikke noe i det hele tatt, men da tenkte jeg dette kunne eventuelt da komme av stress blant annet, da jeg hadde snakt med min mor om dette. Men så hadde vi kommet til desember og jeg begynte virkelig å bekymre meg, så derfor den 17. desember gikk jeg til helsestasjon for å nemlig få dette sjekket. Jeg var jo nødt til å vente ei stund for å se hva denne testen kom på, og etter 10-15 minutter der jeg fikk snakt litt om dette med helsesøsteren om hva jeg syns om det hvis det ble positiv test så gikk hun bort til testen og jammen viste den positiv! 

  Før jeg fikk resultatet på testen så var det kun positive tanker rundt dette og jeg tenkte det ikke var noe problem i det hele tatt. Men når jeg fikk den store nyheten så begynte jeg faktisk å ty til tårer av nervøsitet. Jeg var livredd rett og slett, da jeg ikke følte selv at JEG kunne klare å få en unge nå. Jeg hadde ikke økonomisk styr på livet, jeg og barnefaren var ikke sammen, jeg hadde ikke jobb etc.. Og når jeg lot det synke mer å mer inn at jeg faktisk hadde en liten spire i magen, så ble jeg egentlig bare mer og mer redd, men allikevel så ble jeg glad for denne nyheten. Jeg hadde tankene mine innom det å ta abort, enda jeg alltid har sakt selv at jeg aldri skulle gjøre det. Dette fordi jeg var redd, og selv følte jeg ikke kunne være ei bra mor for det kommende barnet, akkurat fordi jeg ikke hadde en jobb. Men igjen så tenkte jeg at selv om jeg ikke har jobb for øyeblikket så er det ikke det som bedømmer om jeg er ei god mor eller ei og jeg viste av hele mitt hjerte at hvis jeg hadde tatt vekk denne ungen, så kom jeg til å angre meg i hel og i hvert fall trykke ned på meg selv. 

  Og nå vet jeg at jeg kommer til å være den beste moren for akkurat mitt barn. Nei jeg er ikke perfekt, men hvem er vell det egentlig? Jeg kommer alltid til å gjøre mitt beste for at min lille prinsesse skal ha det bra, selv om mamma og pappa ikke er sammen. Det eneste jeg ser nå når det kommer til mitt lille gull så er det glede, tårene triller nå av glede og ikke frykt. Mamma skal gjøre alt for at du skal ha det bra min lille skatt. 

  ♥Caroline Høyland Torkelsen

   

  #gravid #tanker #svangerskap #mamma

 • Caroline Torkelsen

  Jeg er ei jente på 19 år fra en liten øy på vestlandet som er kaldt Karmøy! Her på bloggen min kommer jeg til å skrive hovedsakelig om reisen gjennom graviditeten min, samtidig som det også kommer litt forskjellig fra hverdagen.

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta