Svangerskaps diabetes? (Caroline Torkelsen)
Hjem Add Om meg Instagram

0

Svangerskaps diabetes?

På mandag så var jeg på legen for å ta glukose belastning for å sjekke om jeg hadde svangerskapsdiabetes. Grunnen for at jeg skulle dette var på grunn av at jeg var på 3D ultralyd uken før for å se lille, og da oppdaget jordmor at jeg hadde 1 kilo med fostervann og vekstavik på +8% som gjorde henne litt bekymret for om jeg hadde dette.

Dagen begynte da med at jeg måtte faste, med andre ord ingenting og spise og heller ingenting å drikke før jeg møtte opp. Så det første jeg gjorde var å gå inn å levere glukosen jeg hadde kjøpt slik at de kunne blande dette ut til meg, for så å drikke det. Ganske raskt etter jeg hadde levert denne inn, så hentet de meg for å ta blodsukker måling og få meg til å drikke dette søte greiene. Jeg fikk heldigvis sitron vann oppi slik at det ikke skulle bli så sinnsykt søtt for min del, så det gikk veldig fint å drikke dette. Så måtte jeg vente 1 time for å ta en ny blodsukker måling, denne timen gikk relativt raskt, men etter ca. en halvtime så merket jeg at jeg begynte å bli ekstrem kvalm og svimmel, og gjorde alt jeg kunne for å la være å spy. Og gjett om jeg greide dette da! Og var så glad da de hentet meg for en til måling, men jeg var jo bare halvveis igjen, fordi de skulle jo foreta en måling til etter en time. Så da spurte jeg om jeg kunne få drukket litt vann slik at jeg kunne lette på kvalmen, og heldigvis fikk jeg lov til å drikke bitte litt, men tror selv jeg kanskje drakk litt for mye enn hva jeg egentlig skulle. Den siste timen var helt forferdelig, jeg vet ikke selv om dette var på grunn av at jeg var mildt sagt lei eller kvalmen, eller for den del begge deler. 

Heldigvis så har jeg verdens beste mor som kom med yoghurt til meg og litago, slik at jeg fikk spist litt etter siste målingen. Så da var det jo bare å vente på å komme inn til turnus legen som skulle si om jeg hadde fått svangerskapsdiabetes eller ikke. Dessverre var blodsukker målet mitt på 8 og den skal være under 7. Hun var veldig usikker på om hun skulle anbefale meg å måle blodsukkeret mitt framover eller ikke fordi hun var usikker på om jeg kunne bli katogorisert under svangerskapsdiabetes siden jeg var helt på grense land. Hun valgte da at jeg ikke hadde behov for det, men at jeg måtte få et ekstremt strengt kosthold uten sukker, hvete og raske karbohydrater, og henviste meg til sykehuset for kontroll der slik at de kunne bestemme hva de mente om hvordan jeg skal forholde meg framover. Så fikk jeg litt informasjon om hva svangerskapsdiabetes er og at jeg skulle ha tette kontroller da dette kan føre til risiko for svangerskapsforgiftning og har en sammenheng med store babyer. Så jeg får se hva de neste månedene med bringer, men jeg er så utrolig glad for at de tar ting såpass alvorlig og passer godt på meg og prinsessa mi! Jeg er evig takk nemlig for det.♥ Caroline Høyland Torkelsen


 • Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta
  Caroline Torkelsen

  Jeg er ei jente på 19 år fra en liten øy på vestlandet som er kaldt Karmøy! Her på bloggen min kommer jeg til å skrive hovedsakelig om reisen gjennom graviditeten min, samtidig som det også kommer litt forskjellig fra hverdagen.

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta