Ting man ikke sier til ei som er gravid (Caroline Torkelsen)
Hjem Add Om meg Instagram

2

Ting man ikke sier til ei som er gravid

Jeg tenkte jeg skulle lage et innlegg om ting man ikke sier til gravide. Jeg tenker selv det er en del som kan kjenne seg igjen i innlegget, der folk sier noe så kjenner man på at man blir veldig irritert og ikke minst såret.

Du er ikke syk selv om du er gravid, nå må du slutte å overdrive.
Nei jeg vet jo jeg ikke er syk? Men allikevel,  er man kvalm i 9 måneder, kaster opp, er sliten hele tiden, har bekkenløsning, smerter i magen og konstant bekymring. Greit at du ikke hadde det slik når du var gravid, men det har JEG dessverre.. Og jeg overdriver i hvertfall ikke er det noe jeg gjør så er det å smøre tynt på sannheten, slik at jeg virker bedre ut enn hva jeg egentlig er. Så å ikke si til ei så er gravid at graviditet ikke er en sykdom er noe man bør styre langt unna, dette fordi det minner noe ekstremt om å være syk, bare i stede for 1 uke så kan man gå opp til 9 måneder slik som dette her.

Å så stor du er! Jeg var ikke like stor som deg, er du sikker på du ikke venter tvillinger? etc..
Greit nok, jeg har bare fått denne kommentaren 2 ganger men det er 2 ganger for mye. Man blir egentlig veldig såret hvis dette blir sakt til noen, ja jeg vet jo at jeg har fått mage, men SÅ stor er den ikke. Jeg er super fornøyd med magen min jeg, og vet ungen min har det fantastisk inni hos meg. Men det er jo ikke slik at man går til naboen hvis han/hun har lagt på seg et par kilo etter julen og sier "Nei men, så mye du har lagt på deg da gitt." De vet det selv, men sier noen andre det til dem så blir de ganske såret. (Var bare et eksempel) Men det er rett å slett ikke sånn man gjør. Og ja jeg er sikker på det ikke er tvillinger, tror nok jeg hadde funnet ut av det etter 4 ultralyder.

Så liten du er da, man ser jo ikke du er gravid. Er du sikker på at det ikke bare er du som har lurt kroppen til å tro at den er gravid?
Samme gjelder jo selvfølgelig også omvendt. Jeg selv opplevde dette kun i begynnelsen og har ikke fått flere slike kommentarer etter uke 20. Men jeg kan tenke meg at absolutt ALLE vil at man kan se at en er gravid, om det så bare er litt mage er det bedre enn ingenting. Du kan tenke det for deg selv, men ikke pøs ut med dette. Mange av vi som går å bærer på en unge tar ting ekstremt til oss, så det er ikke så gøy å sitte hjemme resten av dagen å kun tenke på det som har blitt sakt til en.

Hvem er faren?
Ok, jeg kan forstå hvorfor folk spør meg, da jeg ikke lenger er sammen med faren til ungen. Men vi har da hatt forhold på facebook, de fleste som kjenner meg vet at jeg har vært sammen med han i den nærmeste fortiden. Så egentlig så er ikke det så vanskelig å regne seg ut til. Legg 2 og 2 sammen er dere snille. Så har vi de igjen da som har vært i et forhold i over 2 år, er samboere og får det spørsmålet. Nei? Si det, kanskje samboeren min som er faren.

Er ikke du og faren sammen? Hvorfor beholder du ungen da? Det er jo ikke bra for et barn å vokse opp der mor og far ikke er sammen..
Nei vi er ikke det dessverre, men hvorfor skal det bedømme mitt valg til å beholde ungen eller ikke? Hun er like mye ønsket av oss begge, og så lenge vi kommer overens så bør vell det være det viktigste? Nei det er jo ikke helt ideelt at vi ikke er sammen eller bor i sammen, men jeg tenker at så lenge man ønsker barnets beste så har ikke dette noe å si. I dagens samfunn så er det helt normalt at mor å far ikke er sammen, men de går helst fra hverandre etter barnet er noen år gammel. Jeg tror selv et barn som er vant med å ha foreldre hver for seg og som er gode venner ikke legger merke til så stor forskjell, litt gjør de da men de er nå vant til i større grad en andre å ha delt bosted. Så dessverre jeg velger å beholde barnet mitt til tross for at vi ikke er sammen, og til nå er det den beste avgjørelsen jeg har gjort!  

Får håpe ungen din er frisk da.. Min unge fikk hjertesykdom nettopp, vi måtte operere ungen nettopp etc..
Nei alt så nå fint ut på ultralyden, og får jeg en oppfølging etter dette som f.eks. "Ja man vet jo aldri sikkert uansett.." Ja takk for at du hjelper ei som er førstegangs å bli enda er bekymret enn man allerede er. Selvfølgelig ligger det mange bekymringer rundt det å være gravid, og man er aldri helt trygg. Men det å få høre andres "historier" om ungene deres hjelper ikke i det hele tatt, det gjør ting rett å slett bare verre. Som om jeg ikke er nok bekymret fra før, så hiver en innpå med ting som kan skremme en helt. Det er ikke noe kjekt i det hele tatt.

Kan jeg ta på magen din? Eller enda verre, folk som tror de har en slags "rett" til å ta på magen bare for det er èn er gravid.
Jeg blir helt satt ut når jeg får disse spørsmålene av fullstendig fremmede nesten. Ja kan jeg ta på magen din da? Du har dessverre ikke en rett til å ta på magen, bare for det er en unge der. Det er ubehagelig rett å slett, og ikke minst frekt. Tenk hvis en bare hadde gått forbi deg når du går ute blant folk og spør "Så fin rumpe du har, kan jeg kjenne litt på den?" er ikke noe gøy er det? Så tenk deg om til neste gang du ser ei som er så å si fremmed for så å spør om det.

Hvordan er det å ha sex nå da? Får du ikke mer lyst på sex også? Hvordan klarer kjæresten din seg uten sex da?
Dette er rett å slett for intime spørsmål. Det går en grense for hva man spør om også. Kanskje for noen går sex lysten opp for andre gjør det ikke det igjen. Hvis du er så nysgjerrig på hvordan graviditet og sex er så anbefaler jeg deg faktisk å bare søke det opp, dette er rett å slett noe en ikke trenger å utdype mer hvorfor det ikke er greit.

Syns du ikke at du er litt for ung for å få en unge? Du har jo ikke utdanning eller noe, du gjør en fryktelig stor tabbe.
Jeg blir nå 20 år 2 måneder etter ungen er født, nei jeg ser ikke på det som ekstremt ungt, da min mor fikk meg når hun var 21. Og hun har nå 4 unger å klarer seg ganske fint, så hva er oddsen for at jeg ikke skal klare meg? Vil jeg så klarer jeg jo alt! Hun har heller ikke en utdanning, men har aldri sett det stoppe henne, og vil jeg ha en utdanning (finner ut hva jeg vil) så skal jeg nok klare dette også på siden. Greit det kan ta tid, men det skal ikke stoppe meg. Så dessverre det er ikke det at jeg er gravid som er tabben her, det er at jeg fortsatt snakker med deg. Enda verre igjen er når familie også skal legge seg oppi dette og går til din mor og skal klage til henne for jeg "ødelegger" livet mitt. Nei jeg ødelegger ikke noe, jeg starter opp et helt nytt fantastisk kapitel.

♥ Caroline Høyland Torkelsen • 04.05.2017 kl.19:31
  Åå den første der! Husker hvor irritert jeg var hver gang jeg fikk den slengt i fjeset da jeg gikk på skolen og var på nippet til å kaste opp og ikke klarte å gjøre alt som vanlig. Fysj.
  04.05.2017 kl.20:00
  Simona, 20år og mamma: Ja får den slengt i trynet selv konstant av familie! Og de har hatt drømme svangerskap uten noen komplikasjoner. Så er helt forferdelig hvor mye folk ikke tenker seg om der. xD  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta
  Caroline Torkelsen

  Jeg er ei jente på 19 år fra en liten øy på vestlandet som er kaldt Karmøy! Her på bloggen min kommer jeg til å skrive hovedsakelig om reisen gjennom graviditeten min, samtidig som det også kommer litt forskjellig fra hverdagen.

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta